Open Stockholm

Open Stockholm

Jag tror ingen har missat vad som har hänt i Stockholm idag. En lastbil körde med full fart rakt in i en folkmassa för att sedan krocka med Åhléns. Många är skadade & det finns de som har dött. Jag är väldigt noga med att den här bloggen ska vara en öppen sida & en trygghetszon för alla.

All information om vad som har hänt finns sammanfattat av TV4 här, Sveriges Radio här, Aftonbladet här, & Dagens Nyheter har två texter, en på svenska & en på engelska. Många sidor uppdaterar ständigt sina texter med viktig information angående vad som har hänt, bland annat CNN & AJ+ uppdaterar sin Twitter. En guide om hur du bäst handskas med sociala medier, skriven av Aftonbladet finns här. Ifall du eller någon du känner behöver någonstans att stanna över natten, någonstans att äta eller behöver skjuts, kolla in #openstockholm på Twitter. Om du är under 18 & behöver någon att prata med så finns BRIS alltid till hands.

Den här korta texten skrev jag efter det som hände i Paris & jag känner att det är värt att upprepa:

//

Translation: I don’t think anyone has missed that there was an attack in Stockholm today. A truck drove at full speed right into a crowd & then nearly collided with the entrance to a store. Many people are injured & there are those who have died. I want everyone to feel like this blog is an open site & a comfort zone for all.

All information about what happened is summarised by Dagens Nyheter in English here. A lot of the media outlets are constantly updating their articles with important information about what happened, among them are CNN & AJ+ who is updating their Twitter. A guide on how you best deal with social media right now, though in Swedish, can be found here. If you or someone you know needs a place to stay overnight, somewhere to eat or need a ride, check out #openstockholm on Twitter. There are a lot of organisations & helplines that can reach out a hand if you feel overwhelmed by everything that is happening right now.

I wrote this short text after what happened in Paris & I feel like it’s worth repeating:

My thoughts & prayers go out to everyone […] around the world. A person is a person & we all deserve to live our lives without fear. Diversity is human & it is beautiful. Tolerance & respect is the only thing that will allow us to grow together. Stay safe, don’t be scared, be strong.

Följ: