Ingen ska behöva fly undan klimatet | #mh15

Ingen ska behöva fly undan klimatet | #mh15

Under en veckas tid, en gång om året sänds Musikhjälpen. Programmet sänds dygnet runt med mål att lyfta fram & samla in pengar till en tidigare okänd humanitär katastrof. 3 kändisar ställer upp som programledare & blir inlåsta i en glasbur på ett torg någonstans i Sverige för att sända programmet. Artister uppträder, engagerade människor kommer på besök & publiken önskar låtar. Årets tema är klimatrelaterade katastrofer & vad man kan göra för att förebygga det.

”Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. & det är inte bara krig & väpnade konflikter som är orsaken. De senaste 5 åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Det är alltså i snitt ca 2000 människor som varje timme måste lämna sina hem.”

– hämtat från Musikhjälpens hemsida

Med hjälp av flaggor & megafoner kan man snabbare varna för cykloner. Man kan utbilda människor om hur de ska agera i katastrofer vilket leder till att man kan rädda fler liv. Man kan bygga toaletter, pumpar & brunnar så att de håller översvämningar. Man kan plantera träd & skapa kanaler för att leda bort vatten. Man har chansen att ge människor mat som kan stå emot torka. Pengarna från insamlingen kan hjälpa till & göra alla dessa saker möjliga. Men hur mycket ska man skänka då?

50 kronor kan räcka till cement för att bygga grunden till en säker toalett som kan stå emot översvämningar.

100 kronor kan räcka för att utbilda en familj i Kenya i klimatanpassning för att kunna bruka jorden trots torka & slippa flytta från gården.

200 kronor kan räcka till att plantera 10 träd som kan vara livsviktiga genom att de kan suga upp vatten vid en översvämning & hålla jorden bördig vid torka.

(hämtat från Musikhjälpens hemsida)

Klicka här för att komma till Nouw’s insamlingsbössa eller följ instruktionerna på bilden här ovanför & skänk pengar. Har du inte möjlighet att skänka någonting? Se då till att sprida ordet om Musikhjälpen. Alla kan göra någonting, det behöver inte vara stort & allt går till en bra sak. Som sagt, ingen ska behöva fly undan klimatet.

Följ: