5 Things To Do Before Classes Starts

5 Things To Do Before Classes Starts

Svenska

En av mina favoritstrategier för att fördriva tid är att läsa blogginlägg & titta på Youtube videos som handlar om t.ex. What’s in my handbag?, Room Tour, What’s on my iPhone?, Get Ready With Me. Du vet inlägg & videos där man nästan borde sätta en varningsskylt för ”nyfiken i en strut”. För några dagar sedan insåg jag att jag aldrig riktigt har gjort ett inlägg där fokuset har varit på det jag skrivit. Fokuset har alltid varit på bilderna. Eftersom det snart är skolstart & jag är en självutnämnd överorganiserad elev så tänkte, varför inte göra ett inlägg med min checklista inför ett nytt läsår?

English

One of my favourite strategies for passing time is reading blog posts & watching Youtube videos about, for example, What’s in my handbag?, Room Tour, What’s on my iPhone?, Get Ready With Me. A few days ago I realised that I’ve never really written a post where the focus has been on the text. The focus has always been on the pictures. Because it’s nearing school start & I’m a self-proclaimed over organised student I thought, why not create a blog post with my checklist for a new school year?

Stationary.

Den självklara delen; handla antecknigsböcker (en hel hög av dom!), pennor, överstryckningspennor, post-it lappar, etc.

//

The most basic part; go out & buy cute essentials. Notebooks (lots of them!), pencils, highlighters, sticky notes, etc.

A calendar.

Du vet den klassiska ”jag kommer ihåg det där, jag behöver inte skriva ner det” & sen går det 5 minuter & man har glömt det? Det händer alltid för mig trots att jag vet att jag har minne som en guldfisk. I ett försök att förhindra det så använder jag Sunrise Calendar på dator + mobil (pratar om appen lite längre ner) & så har jag även en Burde kalender i väskan för att skriva ner skolrelaterade saker.

//

You know the ”I’ll remember that I don’t have to write that down”? It always happens despite the fact that I know I have the memory of a goldfish. To prevent that from happening I use Sunrise Calendar on my computer & my phone (scroll down for more information), as well as a Burde calendar to write down school stuff.

Check out: printable to-do templates

Make a study plan.

När du har koll på dina klasser & har fått ditt schema, gör en så kallad study plan. För mig så hjälper det verkligen att undvika sista minuten stressen.

//

When you know your classes & schedule, make a study plan. To me, it really helps with avoiding that last minute stress.

Check out: Kat or Caroline‘s post to create your own

A tidy room & bag.

Att ha ett städat rum, hur jobbigt det än låter, hjälper dig hålla fokus på arbetet. Du vet hur virrigt det blir när man har en massa saker i huvudet att hålla reda på? Men för att vara ärlig, det här är nånting som jag vet att jag borde göra, men min lathet tar alltid över. Oops…

//

Keeping your room & bag tidy will help you get rid of the distraction & the clutter in your head. But to be honest, this is something I know I should do, but my laziness always takes over. Oops…

Apps.

Over the last few years, I’ve found some great apps to help me stay organised. All of these apps are free (some have purchases available in the app but they’re free to download + use) & I’m not being paid to mention them.

Any.do – it’s a great app for those of you who love having to-do lists of basically everything.
Evernote – if you’re not a big fan of Word or Google Documents, try this app.
Pomodoro Time – is an app I use while studying. I use the classic 45 minutes studying & a 15 minutes break.
Quizlet & Duolingo – 2 great apps if you study a language.
myHomework – keep track of your classes, tests, homework & grades.
Sunrise Calendar – an app where you can access all of your calendars in one calendar. You can also add a lot of random calendars that’s already in the app when you download it. Thanks to Sunrise I’ve been keeping up with school, this blog & Bones.

//

”Don’t compare your chapter 1 to someone else’s chapter 20.”

//

Vad är ditt/dina mål för den här terminen? Berätta gärna i kommentarerna nedanför inlägget. Det vore jätteroligt om vi kunde uppdatera varandra med hur det går!

//

What’s your goal(s) for this school year? Let me know in the comments down below. Would love if we could keep each other updated on how it goes!

Följ: